Hei NRK!

Jeg har aldri vært journalist, etterforsker eller noe annet fancy, så å definere «grundig research» er nok ikke jeg den rette til å gjøre. Men likevel…

For noen dager siden tikket det inn en melding på telefonen min. «Om ME på P1+ nå». Nysgjerrig fant jeg programmet, og takket være internett kunne jeg spole meg tilbake til start. Ok… innledningsvis intervju med leder av nasjonal kompetansetjeneste for CFS/ME, Ingrid Helland. Allerede da skjønte jeg at dette ikke kom til å bli spesielt fruktbart. For de som har satt seg grundig inn i ME-saken er ikke nødvendigvis denne damen på førsteplass. Hun veide riktignok ordene litt, men å påstå at alle sykdommer har en form for psykisk komponent er vel å dra den litt langt? Altså; Mamma har overlevd psykisk kreft. Mormoren min var ikke like heldig. Kanskje hun ikke ville bli frisk? Pappan til venninna mi har psykisk parkinson. En annen venninne har psykisk leddgikt. Ungene mine pleier å få psykisk omgangssyke. For alle sykdommer har en psykisk komponent, ikke sant? (Christine Koht skrev forøvrig litt om dette i A-magasinet for noen år siden. Jeg har fått lov til å dele ordene her.)

– Hallo, programleder – tenkte du ikke bare et bitte, bitte lite sekund at du burde stilt noen spørsmål her? Jeg kan forstå at det er naturlig å kontakte de som kaller seg for «kompetansetjeneste» når man skal snakke om et emne, men det betyr vel ikke at man ikke trenger stille kritiske spørsmål? Og at Bjarte Stubhaug fikk taletid er rett og slett bare en skam! I ettertid har jeg fått høre at NRK selv mener de gjorde en grundig research før innlegget. Jeg må bare si; Gratulerer! Dere tapte kampen mot TV2 denne gangen!

Dersom dere virkelig vil gjøre en grundig research, begynn med linkene under, samt linkene det linkes til! Mon tro om dere kan lage en skikkelig sak? Om dere vil nok, vel å merke.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s